Update facilitator levering oktober-november 2023

Bij onze levering van oktober-november 2023 zijn er een aantal zaken geoptimaliseerd en nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan onze applicatie. U kan deze terugvinden in deze handleiding.
! Aandacht en actie te ondernemen voor de organisaties die beschikken over de module Evenementenloket!

 • Wizard voor nieuw dossier
  Zolang een evenement niet is ingediend, zal het evenement op de frontoffice steeds terug geopend worden in wizard modus op de plaats waar de gebruiker gebleven was bij invullen van het dossier. Dit is een optimalisatie aan de toepassing en verreist geen actie van de organisatie of beheerders, maar mogelijks willen jullie dit wel melden aan jullie eindgebruikers.
  7.1 Wizard voor nieuw dossier
 • Tabblad zalen
  Indien er via het Evenementenloket een koppeling gemaakt worden met de zaalmodule gebeurde dit voorheen steevast op de eerste pagina/tab van de aanvraag via een knop ‘Zalen’. Dit is gewijzigd. De koppeling met zalen gebeurt vanaf heden via een afzonderlijk tabblad, in overeenstemming met de koppeling met materialen. Het bestuur kan de plaats van het tabblad zelf bepalen, ze kunnen extra duiding toevoegen op het tabblad en ook de naamgeving kunnen ze instellen. Na levering zal het tabblad gewoon op de laatste plaats staan en als naam ‘Zalen’ hebben. Indien dit niet wenselijk is voor jullie bestuur kunnen jullie de plaats van het tabblad en/of naam aanpassen zoals aangegeven in de handleiding.
  Het is vanaf heden ook mogelijk om het tabblad ‘Zalen’ en/of het tabblad ‘Materialen’ via regels optioneel zichtbaar te maken.
  7.5 Koppeling zalen in een apart tabblad
 • Valideren Spotbooking / statuswijzigingen
  Zolang een evenement nog niet is ingediend is de aanvraag in Spotbooking in de status ‘Te valideren’ en kan hier ook niks mee gebeuren. Bij indienen van het evenement in Facilitator, wordt de status gewijzigd in Spotbooking en kan de aanvraag verder behandeld worden. Op dat moment wordt ook de link uit Facilitator naar het evenement overgenomen in Spotbooking.
  Indien jullie als organisatie wensen werken met deze statuswijziging dient u dit door te geven aan jullie Project Manager; tom@e2e.be of Evi@e2e.be.
  Dan nemen wij contact op met Geosparc om dit in te stellen. Opgelet, indien jullie ervoor kiezen om niet met deze statuswijziging te werken, bestaat het risico dat een evenement nooit wordt ingediend door de klant maar dat de aanvraag voor de inname van het openbaar domein wel wordt behandeld door de verantwoordelijke dienst.
  7.14 Valideren spotbooking